Geplaatst op 17 Februari 2015 13:42
Fanatieke mountainbikers, fatbikers en cyclocrossers kunnen alvast 28 december in hun agenda vrijhouden. Op die datum wordt de ultramarathon Drenthe 200 verreden.

» Meer lezen...

Fanatieke mountainbikers, fatbikers en cyclocrossers kunnen alvast 28 december in hun agenda vrijhouden. Op die datum wordt de ultramarathon Drenthe 200 verreden.

De tocht valt toevallig samen met het 200-jarig bestaan van de provincie Drenthe.

Monstertocht
Drenthe 200 is een monstertocht over 200 kilometer door de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo, Assen, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Westerveld en Midden-Drenthe. 

Volgens bedenker Johan Wekema uit Peize is de route zo goed als bepaald en verloopt deze voor zeker tachtig procent buiten de verharde paden.


Roden

De start is ’s morgens om zes uur in het centrum van Roden en de deelnemers krijgen achttien uur de tijd om hier ook weer te finishen. Verwachting is dat de snelste deelnemer aan tien uur genoeg heeft. 

Transponder
Bijzonder is dat elke fiets voorzien wordt van een transponder voor de tijdwaarneming en waardoor de positie van elke rijder op een groot scherm in Roden is te volgen. Om de 25 kilometer is er een verzorgingspost. 

Meedoen?
Geïnteresseerden kunnen zich nu al via http://www.drenthe200.nl/ opgeven voor de nieuwsbrief.

 

Geplaatst op 26 Januari 2015 11:37
Een Icebyke, grote kans dat u daar nog nooit van heeft gehoord. Het is een fiets om mee te racen over een ijsbaan.

» Meer lezen...

ASSEN - Een Icebyke, grote kans dat u daar nog nooit van heeft gehoord. Het is een fiets om mee te racen over een ijsbaan.

Als het aan de bedenkers ligt gaat de fiets de komende jaren de wereld veroveren. In Assen konden mensen gisteravond kennis maken met de Icebyke. Op het ijs van de Bonte Wever namen medewerkers van verschillende bedrijven het tegen elkaar op.

Het gaat hard
"Op de rechte stukken haalt de fiets wel 35 tot 40 kilometer per uur", zegt een van hen vol enthousiasme. Een stuk of zes fietsen zijn gisteren gebruikt voor wedstrijdjes.

De fiets is jaren geleden uitgevonden door de Engelsman Steve Ellis. De Icebyk lijkt nog het meest op een ligfiets. De bestuurder ligt op een stoeltje en het stuur zit onder de stoel.

Valpartijen
Helemaal zonder risico is het niet. Als je in de bocht je balans verliest, ga je gegarandeerd op je gat. Het gebeurt een stuk of drie keer gisteravond. Niemand houdt gelukkig iets aan de valpartijen over. Behalve dan een beetje een benauwd gevoel bij de volgende bocht.

Olympische sport
Icetrack Cycling wordt de sport genoemd die je met deze fiets beoefent. Het WK wordt op 14 februari op dit zelfde ijs in Assen gehouden. In 2022 moet Icetrack Cycling zelfs op de Olympische Winterspelen te zien zijn als het aan de ijsfietsers ligt.

 

Geplaatst op 26 Januari 2015 11:34
Assenaren pakken steeds vaker de fiets of scooter of hebben een abonnement op een parkeergarage genomen. Volgens de gemeente Assen zijn dat de alternatieven die mensen hebben gekozen, sinds het gratis parkeren op het Veemarktterein verleden tijd is.

» Meer lezen...

ASSEN - Assenaren pakken steeds vaker de fiets of scooter of hebben een abonnement op een parkeergarage genomen. Volgens de gemeente Assen zijn dat de alternatieven die mensen hebben gekozen, sinds het gratis parkeren op het Veemarktterein verleden tijd is.

Jarenlang parkeerden vele automobilisten hun voertuig op het Veemarktterrein, maar sinds 6 januari blijft het er grotendeels leeg. 

240 extra abonnementen parkeergarages
Eind vorig jaar zijn op de valreep nog 240 extra abonnementen voor de parkeergarages in de stad uitgegeven. Op het stadhuis moesten alle zeilen bijgezet worden, om dat tijdig voor elkaar te krijgen. Verder constateert de gemeente een flinke toename van gestalde fietsen bij het station. 

Te weinig fietsenrekken
Gevolg is wel dat er veel meer fietsen her en der buiten de rekken staan, omdat er te weinig rekken zijn. Dit probleem wordt binnenkort opgelost. Dan begint een grondige reconstructie van het stationsgebied en komen er dranghekken. Die mogen ook voor het stallen van fietsen gebruikt worden, aldus een woordvoerder.

Meer auto's bij NS-parkeren
Ook staan er meer auto's op de NS-parkeerplaats bij het Asser station, waar reguliere treinreizigers tegen speciaal tarief hun auto kwijt kunnen. Volgens de gemeente is er geen sprake van massaal illegaal geparkeerde auto's in woonbuurten vlakbij het stadscentrum. Daar is extra op gecontroleerd en de gemeente zegt dat probleem in de gaten te houden.

Op het Asser Veemarktterrein was parkeren altijd gratis, en stonden er dagelijks honderden auto's van mensen die in de binnenstad werken en van treinreizigers. Maar de gemeente besloot betaald parkeren in te voeren, om de parkeergarages beter gevuld te krijgen.

 

Geplaatst op 26 Januari 2015 11:31
Met de fiets ruimschoots binnen een uur van Assen naar Groningen. Een fietssnelweg tussen beide steden moet dit mogelijk maken.

» Meer lezen...

ASSEN - Met de fiets ruimschoots binnen een uur van Assen naar Groningen. Een fietssnelweg tussen beide steden moet dit mogelijk maken.

De provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Assen, Groningen, Haren en Tynaarlo gaan onderzoeken of dit haalbaar is. Ze presenteerden het plan vrijdagochtend. En hoe kan een plan beter gepresenteerd worden dan door gedeputeerden die een wedstrijdje e-biken over het TT-circuit?

Mobiele gebruikers kunnen de video hier bekijken:http://www.youtube.com/embed/Ypj27x7NryM